четвъртък, 27 януари 2011 г.
Как да съхраним свежия дъх За Устната хигиена
Помнете, че за профилактиката на неприятния дъх не е достатъчно да почиствате само зъбите. Най-голямо количество гнилостни бактерии се натрупват по повърхността на езика, близо до неговия корен. Затова е необходимо ежедневно да почиствате натрупванията с помощта на четката или специална лопатка.
Необходимо е колкото се може повече да опънете езика и да почистите плаката с няколко движения към края извън устата. След това е желателно да почистите устата с помощта специален освежаващ гел или да изплакнете с антибактериална вода за уста. Неприятният дъх може да се неутрализира и със свежи плодове и зеленчуци.
Първо, те осигуряватмеханично почистване на зъбите, езика и устната кухина.Второ, те подпомагат поддържането на киселинната среда в устата, която препятства размножението на гнилостните бактерии. Трето, зеленчуците и плодовете са богати на природните антиоксиданти – фитонциди, които подпомагат възстановяването на нормалната микрофлора. Хранене и здрави зъби
Изягвайте горещата или много студената храна и напитки. Още повече да ги съчетавате. Това води до възникването на микропукнатини в емайла, което понижава здравината му и преразполага към кариеси.Прекомерната употреба на сладка и тестена храна наистина има вредно въздества на зъбите. Защото бактериите, които предизвикват кариес, се подхранват основно от въглехидратите, тоест, от захарта и глюкозата. Затова, ако сте решили да закусите с конфитюр или сладкиш, веднага след това почистете зъбите с мека гелообразна паста. За съжаление, дъвката не помага в този случай.Избягвайте да употребявате в големи количества кисели плодове (особено неузрели). Това може да доведе до бързо износване на зъбния емайл, защото организната киселина е способна да разгражда минералната основа на зъбите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар